Whitehaven Beach, Australia

12 plaje superbe pe care trebuie sa le vizitezi in timpul viatii

Exista atat de multe plaje frumoase in intreaga lume, si fiecare dintre ele are propriul sau farmec unic. Unele plaje sunt preferate pentru nisipul alb si privelistile frumoase, in timp ce altele ofera valurile perfecte surferilor. Este practic imposibil ca orice persoana sa viziteze efectiv fiecare plaja din lume, asa ca am restrans campul pana la cele mai bune 12 locuri pe care sa le vizitati in timpul vietii.

Plaja Whitehaven, Australia

Plaja Whitehaven este o coasta frumoasa de sapte kilometri care se intinde de-a lungul insulei Whitsunday. Este renumita pentru nisipul sau incredibil de alb, 98% din care este alcatuit din siliciu pur.

Pink Sands, Bahamas

Insula Harbour este unul dintre cele mai uimitoare locuri din Bahamas. Particulele mici ale cochililor foraminifere fac nisipul roz. Aceste cochilii sunt organisme unicelulare care traiesc pe fundul recifului, sub pietre si in pesterile podelei oceanice de coasta.

Playa del Amor (Plaja iubirii), Insulele Marietas, Mexic

Oamenii nu ar fi descoperit niciodata aceasta plaja daca nu pentru sunetul valurilor. Playa del Amor este la doar cativa metri distanta de insulele Marietas nelocuite. Doar cativa turisti pot ajunge in acest loc, ceea ce il face minunat pentru cei care cauta intimitate.

Plaja Navagio, Grecia

Insula Zakynthos din Grecia este unul dintre cele mai minunate locuri de pe Terra. Odata ce o nava plina de contrabanda a fost distrusa aproape, a ramas pe dunele de nisip alb.

grecia

Ipanema, Brazilia

Rio de Janeiro are 23 de plaje care au o lungime totala de pana la 72 km. Ipanema este considerata cea mai faimoasa si rafinata. Conectata la un cartier fantezist, aceasta plaja este iubita de calatorii cei mai pretentiosi. Oamenii joaca volei pe plaja si plimbari pe plaja toata ziua. Cu alte cuvinte, vin la Ipanema sa vada si sa fie vazuti de altii.

Plaja Maho, Saint Martin

Bine ati venit la Maho! Aceasta este cu siguranta una dintre cele mai neobisnuite plaje din lume. Aceasta este situata in Caraibe, la 300 km de Puerto Rico. Desi plaja este frumoasa si apa oceanului este stralucitoare, oamenii vin aici pentru altceva. Avioanele mari ajung in mod regulat chiar deasupra plajei, zboara doar 10-20 de metri deasupra capului. Acest spectacol este foarte interesant, desi extrem de periculos.

Glass Beach, California, Statele Unite ale Americii

O plaja minunata “decorata” cu milioane de bucati de sticla multi-colorata este situata chiar langa Fort Bragg, CA. Acesta era locul unde se gasea o gramada mare de gunoi municipal la inceputul secolului al XX-lea, dar a fost oprita de guvern in 1967. De multi ani, teritoriul era perfect curat. Acum nu mai exista gunoi, dar plaja este acoperita cu mici pietricele de sticla care sunt lustruite constant de valuri.

california

Golful de jos, Barbados

Golful este cea mai buna plaja din Barbados. De fapt, peisajul frumos este unul dintre simbolurile tarii.

Hyams Beach, Australia

Plaja Hyams este la doar 300 km de Sydney. Este renumit pentru ca are cel mai albastru nisip din lume. De la distanta, nisipul alb arata foarte mult ca o frisca.

Insula Vaadhoo, Maldive

Aceasta plaja este deosebit de frumoasa noaptea. Plankton vopseste plaja in culori minunate datorita bioluminiscentei (productia si emisia de lumina de catre un organism viu). Lumina albastra este ca o reflectare a stelelor pe cerul minunat al Maldivei.

Grace Bay, Insulele Turks si Caicos

Acesta este un adevarat paradis pe Pamant. Este nisipul pur alb si fin granulat atrage multi turisti. Grace Bay a fost in mod repetat recunoscuta ca una dintre cele mai bune plaje din lume.

Seagaia Ocean Dome, Japonia

Daca sunteti satui de plajele traditionale si cautati ceva nou, Ocean Dome ar trebui sa fie prima dvs. alegere. Plaje cu nisip alb, ocean cu valuri pentru surfing, cascade de apa, tobogane si plimbari, piscine cu hidromasaj si spa, plante tropicale, spectacole exotice luminoase – toate acestea au fost create pentru perioada de relaxare.

jap

Leave a Reply