ardei

Ardeiul iute ajuta la pierderea in greutate?

Ardeii iuți sunt buni pentru multe lucruri, cum ar fi condimentarea alimentelor și curățarea sinusurilor. Dar se pare că substanța chimică picantă din chili, numită capsaicină, poate avea efecte mai mari asupra corpului decât ne-am gândit, mai ales când vine vorba de cât de mult mâncăm.

Un nou studiu arata ca aceiasi receptori din organism care raspund la capsaicină (care produc acea senzatie de ardere binecunoscuta) sunt, de asemenea, partial responsabili pentru a spune creierului cand ati mancat destul. Când mâncăm, stomacurile noastre se întind și acționează nervii care spun că suntem satui, spune Amanda Page, profesor asociat la Universitatea din Adelaide, Australia și autor principal al studiului, într-un e-mail.

Studiul a constatat că activarea acestor nervi este cel puțin parțial reglementată de receptorii capsaicinei noastre. O implicație este că consumul de capsaicină ar putea activa acești receptori și ar putea determina oamenii să se simtă sătui, reducând astfel aportul alimentar și ajutând la scăderea în greutate.

Întrucât studiul a fost efectuat numai la șoareci, nimeni nu poate spune cu certitudine dacă rezultatele sunt valabile pentru om. Dar Jason Kim, profesor la Universitatea din Massachusetts Medical School, care a efectuat cercetări similare, afirmă că unele studii din trecut au arătat că capsaicina poate provoca de fapt oamenilor să mănânce mai puțină mâncare.

Studiul nou a constatat, de asemenea, că dietele bogate în grăsimi au întrerupt receptorii capsaicinei la șoareci, făcându-i mai puțin sensibili la întinderea în stomac și predispuși la a mânca mai mult. Daca acelasi lucru este valabil si pentru oameni, atunci dietele bogate in grasimi ar putea determina oamenii sa manance prea mult si au probleme cu pierderea in greutate, spune Page. Iar consumul de mai multă capsaicină nu va ajuta la reducerea aportului alimentar la persoanele ale căror receptori au fost deja afectați.

Leave a Reply