cafea

Cafeaua micșorează sânii? Mit sau realitate? Află ce spun studiile!

Cercetătorii suedezi de la Universitatea din Lund cred că femeile care beau regulat cafea și alimente care conțin cafeină, riscă să piardă din volumul sânilor.

Acest rezultat a fost primit în timpul experimentelor recente efectuate de oamenii de știință. Mai mult de trei sute de femei care s-au oferit voluntar au fost selectate pentru experimente. Unele femei beau regulat cafea, în timp ce alte femei s-au abținut complet de la consumul de cafea.

Consumul de cafea poate avea un efect major asupra dimensiunilor sânilor“, a declarat Helena Jernström, un lector în oncologie experimentală de la Universitatea din Lund.

În cele din urmă, s-a dovedit că femeile care beau mai mult de trei ceti de cafea pe zi, au pierdut aproape optsprezece la sută din dimensiunea originală a volumului sânilor. Oamenii de știință cred ca motivul pentru acest efect, este că unele gene se modifică. Gena care interacționează cu băutura conduce la o modificare a dimensiunii bustului. Și această genă, care este capabilă de mutații, a fost găsită în cincizeci la sută dintre femei.

Reacția are loc numai la cofeina. Din acest motiv, oamenii de știință recomandă femeilor care doresc să-și păstreze sânii în formă bună, să bea mai puțină cafea și băuturi cofeinizate.

 

Leave a Reply