psihiatru

Care este diferenta dintre psihiatru si psiholog?

Multi oameni folosesc in mod alternativ termenii “psiholog” si “psihiatru”. Desi este adevarat ca ambii profesionisti sunt instruiti in psihoterapie si trateaza o serie de afectiuni de sanatate mintala, exista inca unele diferente. Majoritatea oamenilor nu cunosc diferenta dintre psihiatru si psiholog. Ambii profesionisti lucreaza cu pacienti care sufera de traume, durere sau tulburari psihice; totusi, exista situatii in care trebuie sa alegeti unul dintre cei doi. Continuati sa cititi ceea ce diferentiaza psihiatrul si psihologul.

Care este diferenta dintre psihiatru si psiholog?

Dupa cum s-a mentionat deja, ambii profesionisti trateaza pacientii cu tulburari psihice, dar exista anumite diferente in descrierile lor de post, in formarea si chiar in taxele pe care le percep. Iata mai multe despre aceasta:

Ce fac ei?

Psihiatru: Psihiatrii sunt practic medici care se specializeaza in diagnosticarea, tratarea si prevenirea diferitelor tulburari psihice si a altor probleme comportamentale. La fel ca medicii, ei pot scrie si prescriptii pentru a trata anxietatea, depresia, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie, tulburarea de stres post-traumatic sau tulburarea bipolara.

Psiholog: Psihologii studiaza mintea umana prin sondaje, teste de laborator si o serie de interviuri. In timp ce unii psihologi folosesc aceste informatii pentru a oferi consiliere pacientilor care sufera de durere, traume sau tulburari psihice, altii folosesc aceste informatii pentru a explica comportamentul grupului. Psihologii studiaza, de asemenea, metode de dezvoltare personala care ar imbunatati performanta unei organizatii.

Cum il alegem pe cel mai bun?

Nu exista nicio modalitate de a identifica cei mai buni dintre psihiatrii, psihologii si asistenti sociali clinici. Acreditarile lor nu determina daca vor fi de ajutor in cazul dvs. sau nu. Ai putea avea o relatie terapeutica proasta sau o experienta buna cu oricare dintre acesti trei profesionisti. Cu toate acestea, este o idee buna sa optati pentru un terapeut cu experienta care ar fi ajutat deja oamenii cu tipurile de probleme pe care le aveti.

 

Leave a Reply