Young woman with heatstroke

Cum prevenim insolația – cauze, remedii și simptome

Soarele și insolația sunt potențial periculoase pentru viața dvs.  Zilele grele de vară nu fac doar mediul inconfortabil, ele tind, de asemenea, să ridice temperatura corpului.

Una dintre cele mai frecvente probleme asociate cu expunerea la soare prea mult timp este insolația. Insolația este cauzată de expunerea la soare sau căldură excesivă și se caracterizează prin creșterea temperaturii, convulsii și comă.

Simtome

Insolația apare atunci când mecanismul organismului de a scăpa de căldură eșuează din cauza mediului foarte fierbinte sau a eforturilor fizice intense. Simptomele de insolatie sunt temperatura ridicată a corpului, piele uscată și fierbinte, hiperventilație, confuzie mentală, și eventual inconștiență.

Prevenție și remedii

Insolația poate fi evitată prin consumul de multă apă și pentru a evita supraîncărcarea corpului în condiții de temperatură ridicată. Pentru a preveni deshidratarea, este recomandat să beți cel puțin opt pahare de apă, suc de fructe sau suc de legume pe zi.

Aplicați pachete de gheață pe axile, gât și spate. Deoarece aceste zone sunt bogate în vasele de sânge aproape de piele, răcirea acestora poate reduce temperatura corpului.

Faceți un duș sau o baie în apă rece.

Purtați îmbrăcăminte ușoară, deschisă la culoare și o pălărie.

Leave a Reply