700-02702769
© Apolonia
Model Release: Yes
Property Release: No
Woman Glaring at Couple

Cum să faci față unui partener gelos

Gelozia și iubirea sunt ca două fețe ale aceleiași monede. În rare cazuri pot conviețui una fără cealaltă, iar atunci se spune despre cei doi că nu țin cu adevărat unul la celălalt. În mod normal, omul are un simț ascuțit al proprietății, iar asta îi face automat să devină geloși pe orice rival care i-ar putea fura ceea ce este al lui. De ce este, totuși, gelozia o măsură a iubirii pentru unii oameni? Poate pentru că ei au un mindset diferit de al celorlalți, considerând că absența geloziei dintr-un cuplu este o lipsă a dovezii de iubire din partea celeilalte jumătăți. Cu toate acestea, există foarte multe relații care au de suferit consecințe neplăcute de pe urma geloziei. Puțină gelozie nu a făcut rău nimănui, dar din clipa în care aceasta devine irațională și intensă, se transformă, automat, într-un puternic motiv în favoarea despărțirii.

Asta nu înseamnă că dacă avem de-a face cu un iubit gelos, trebuie să renunțăm la orice speranță și să ne dăm bătuți fără ca măcar să încercăm să dăm o șansă relației înainte. Poate aceasta este forma prin care ei își pot exprima cel mai bine iubirea față de tine. La rândul tău, poți doar învăța cum să te descurci cu un partener gelos. Sfaturile sunt mai mult de ordin emoțional, așa că nu pot fi privite ca reguli pentru bunul mers al relației. În orice caz, este vorba despre lucruri care trebuie să existe în orice relație pe care un bărbat și o femeie o formează.

Prin urmare, dacă partenerul tău îți spune că este gelos, trebuie să descoperi de care tip de gelozie „suferă”. Dacă este vorba despre o gelozie ocazională, pericolele sunt minime. În schimb, dacă este vorba despre acea gelozie bolnavă, de care toată lumea te-a avertizat să stai deoparte, atunci trebuie să cântărești bine lucrurile de la început.

Stabiliți câteva repere din start. Cum ar fi motivele pentru care poate să-și manifeste gelozia. Află ce anume l-ar deranja cel mai tare și încearcă, pe cât posibil, să eviți să ajungi în asemenea situații. Spre exemplu, pe unul l-ar putea deranja faptul că fostul iubit încă îți mai trimite mesaje, așa că este îndreptățit să fie gelos. Pe altul, l-ar putea deranja că anumiți băieți te caută, iar tu le răspunzi, căci știi că îți sunt doar prieteni. Arată-i că nu are motive pentru care să fie gelos, discutând fiecare aspect care vă deranjează. Spune-i care sunt persoanele din partea cărora nu trebuie să simtă amenințare, dacă este vorba despre prieteni, colegi, rude, etc. Dovedește-i, apoi, că poate avea încredere în tine. Pentru persoanele geloase, este esențial să aibă siguranța faptului că merită să investească încredere în jumătatea lor. Ori, încrederea se poate câștiga doar prin acțiuni, nu prin simple cuvinte. Așa că, toate discuțiile voastre despre încredere și loialitate trebuiesc însoțite de dovezi concrete.

barbat gelos

În ciuda credinței majorității că persoanele geloase nu pot avea relații de lungă durată din motive de neîncredere, suspiciune constantă, toate survenite ca urmări negative ale unor experiențe anterioare, există destule exemple care să infirme această supoziție. Asta deoarece partenerii au învățat cum să depășească momentele dificile și s-au obișnuit unul cu calitățile și defectele celuilalt.

Leave a Reply