USA, New Jersey, Jersey City, Bored couple sitting at bar counter

Cum să supraviețuiești unei întâlniri care decurge prost

Fiecare dintre noi am avut întâlniri bune și întâlniri mai puțin bune. Ultimele sunt cele care ne-au lăsat cu un gust amar și cu niște experiențe prin care nu ne-am dori să mai trecem prea curând. În cele mai bune cazuri, întâlnirile care au mers prost se pot transforma în întâmplări pe seama cărora ne putem amuza între prieteni, atunci când avem momente de aduceri-aminte. Dar până la a ajunge acolo, trebuie ca mai întâi să-i putem supraviețui.

Deci, cum reușim să ne păstrăm calmul atunci când întâlnirea nu decurge așa cum ne-am fi dorit sau așteptat? Ce e de făcut pentru a remedia situația, și mai ales, cum rezistăm până la sfârșit?

Înainte de toate, inspirăm adânc și numărăm până la 10. E în regulă, putem repeta operațiunea aceasta de oricâte ori este nevoie. Ne trebuie doar puțin răgaz pentru a ne gândi la ce urmează să spunem sau cum trebuie să procedăm mai departe. Uite aici un mic ghid care să te ajute!

Încearcă să nu te comporți răutăcios cu celălalt sau să faci glume neinspirate cu privire la subiectele lui de discuție, ceea ce spune sau, după caz, nu spune. Dacă vă aflați la prima întâlnire, de vină pentru mersul prost al lucrurilor pot fi, în mare parte, emoțiile. Probabil că și el/ea realizează că lucrurile nu merg așa cum ar fi trebuit sau în direcția dorită, prin urmare, se străduiește să iasă la liman. Cu puțin efort din partea ta, va reuși. Ce înseamnă asta? Că poate ar trebui să preiei tu frâiele discuției. Încearcă să duci lucrurile în zona în care ai fi vrut, și celălalt se va da după tine. În acest fel, mai atenuezi puțin din momentele stânjenitoare.

În alte ocazii, să te amuzi pe seama situației poate fi chiar ceea ce lipsea pentru a vă face să intrați pe făgașul cel bun. O glumă inspirată poate reduce din stresul și emoțiile care vă încarcă. De obicei, tot glumele obișnuiesc să deschidă calea spre subiecte cu adevărat interesante de discutat. Nu e chiar atât de greu pe cât pare.

Dacă simți că nu-ți mai dorești să rămâi până la final, scuză-te politicos și spune-i că trebuie să pleci. Mulțumește-i pentru invitație, pentru moment în sine și atenția la detalii. Nu e cazul să îi spui în față că nu te-a impresionat absolut deloc. Puțină umanitate și înțelegere nu a făcut rău nimănui. Dacă îți place foarte mult persoana, deși te-a dezamăgit comportamentul sau atitudinea, e în regulă, vei mai avea parte de întâlniri, și asta cu persoane mult mai înzestrate din acest punct de vedere.

intalnire esuata

Finalul întâlnirii este iarăși foarte important. Nu poți să te ridici și să pleci ca și când ai fi urmărit de fulger, ci păstrează-ți până la capăt demnitatea și falsele aparențe. Un zâmbet politicos și câteva remarci bine plasate te vor scoate cu basma curată din situație. Dacă-ți cere o a doua întâlnire pe care nu ți-o mai dorești, explică-i pe un ton blând că nu crezi că ar fi indicat, deoarece nu simți la fel. În cazul unei întâlniri care decurge prost, indicat ar fi să-ți păstrezi diplomația și tactul de la început și până la sfârșit.

 

Leave a Reply