transport

De ce sa folosim mijloace de transport ecologice?

Termenul Smart City este unul dintre cele mai recurente astazi. Este un concept foarte bine primit intr-o gama larga de sectoare. In termeni generali, este direct asociat cu utilizarea tehnologiei pentru imbunatatirea mobilitatii urbane.

La Conferinta Smart City, care a avut loc la Montreal in data de 25 si 27 martie, una dintre cele mai importante din lume, au existat numeroase exemple privind modul in care tehnologia poate imbunatati capacitatea oraselor si acestea, la randul lor, raspunde nevoilor umane. Obiectivele principale in acest sens ar fi cresterea eficientei si reducerea impactului negativ asupra mediului, datorita promovarii imbunatatirilor mobilitatii urbane.

In acest sens, orasul anilor viitori se evidentiaza ca un proiect de cercetare si dezvoltare cu mobilitate si transport ca unul dintre pilonii principali ai acestuia, cu scopul de a transforma orasele viitorului intr-un mediu durabil, inteligent si eficient.

In domeniul mobilitatii durabile, se remarca cateva avantaje:

De ce sa utilizati mijloace de transport ecologice?

Se estimeaza ca transportul traditional (folosind combustibil petrolier) este responsabil pentru 18% din CO2 (dioxid de carbon), care este emis in atmosfera, ceea ce inseamna ca una dintre principalele surse de contaminare si a gazelor cu efect de sera care contribuie la incalzirea globala.

Pentru a opri deteriorarea oraselor noastre, trebuie sa regandim unele obiceiuri pe care le repetam ​​zilnic si care au o consecinta directa asupra vietii noastre.

  • Transportul ecologic este direct legat de reducerea impactului asupra mediului, evitand in special efectele nocive ale schimbarilor climatice.
  • Transportul prin mijloace ecologice permite o mobilitate mai buna, deoarece elimina blocajele din trafic.
  • Ne afecteaza in mod direct finantele, deoarece sunt eliminate cheltuielile importante de combustibil sau biletele de transport public.

Tehnologia este un aliat important pentru a face mobilitatea urbana mai eficienta si mai ecologica. Cu cat o aplicam mai mult cu relevanta, cu atat ne vom folosi mai bine timpul si, prin urmare, ne vom mari productivitatea.

Leave a Reply