MODEL RELEASED. Young woman using inhaler in gym.

Schimbările bruște de temperatură ne afectează sănătatea?

Schimbările climatice ne afectează sănătatea. A fost un cuvânt în masă că schimbarea climatului afectează ființa sănătoasă. Realitatea este că persoanele cu un sistem imunitar vulnerabil sau cu o imunitate mai mică sunt atacate de bacterii, care devin proeminente în timpul tranziției sezoniere.

Schimbarea sezonului aduce și alte schimbări în mediul înconjurător care creează o situație de gripă. Aceste sisteme de gripă ajung la cei mai sensibili și afectează organismul care folosește funcția ti la o anumită temperatură. Dacă organismul nu se adaptează schimbării sezoniere, probabilitatea de a fi afectat de infecții bacteriene și de viruși este destul de ridicată.
 
Mituri asociate cu schimbarea vremii

Schimbarea condițiilor de sănătate cauzate de condițiile meteorologice este o concepție greșită. Dacă vânturile fierbinți pot face pe cineva bolnav, de ce nu și dușul fierbinte? Temperatura nu poate fi motivul infecțiilor. Experții în domeniul sănătății de pe tot globul sunt de acord cu faptul că frigul poate fi responsabil pentru nasul curgător, însă subliniind cauza frigului datorată în special schimbării de vreme nu este corectă. În același mod, ploaia poate da frisoane, dar nu este singura responsabilă pentru febră.

Vreme rece / vreme calda

În timpul trecerii la sezonul rece, oamenii tind să se implice în mai multe activități în interior, în timp ce cooptează în casele lor. În scenariu, probabilitatea de răspândire a germenilor este corectă, deoarece acestia nu sunt expuse la mult aer proaspăt. Fiind închisi în interiorul zidurilor de casă, este considerat drept cea mai bună activitate în sezon de către mulți, dorind căldura.

Pe de altă parte, activitățile în aer liber se ridică prin trecerea de la condițiile climatice reci la condițiile meteorologice fierbinți. Mai multe activități în aer liber înseamnă mai mult contact cu elemente externe și, prin urmare, mai multe șanse de alergii. Unul dintre cele mai afectate elemente externe este polenul în aer, care agravează problemele respiratorii sau cauzează alte complicații de sănătate, cum ar fi astmul. Deshidratarea, durerile de cap și insolația sunt alte câteva condiții proeminente cu care se confruntă din acest motiv, care sunt acuzate de schimbarea stării meteorologice.

Prevenirea condițiilor de sănătate în timpul schimbărilor climatice

Îmbunătățirea imunității în timpul schimbărilor meteorologice este modalitatea de a face față posibilelor complicații de sănătate. Nutriția corectă, exercițiile fizice și igiena ar trebui, de asemenea, să fie respectate cu strictețe. Mai mult decât atât, consumul de elemente nutriționale, cum ar fi vitamina C, zinc, ajută la combaterea simptomelor infecțioase.

Leave a Reply