Tu știi să-ți cureți urechile în siguranță?

Totul în organism are un scop și ceara nu este o excepție. Ceara de urechi este importantă pentru sănătatea canalului urechii externe, deoarece asigură protecția, lubrifierea și proprietățile antibacteriene.

Urechile produc ceară continuu, astfel încât să existe cantitatea potrivită în canalele urechii. Cu toate acestea, uneori ceara se poate acumula excesiv, rezultând un canal al urechii blocat.

Atunci când ceara se acumulează în urechi și pot chiar afecta auzul. Alte simptome în urechea afectată, plinătatea sau auzul, un miros neplăcut care vine din ureche, amețeli și chiar tuse. Excesul de murdărie, bacteriile și alte resturi în ureche poate crește riscul de infecție, ceea ce poate provoca durere la nivelul urechii medii, drenarea fluidului și afectarea auzului.

Persoanele care folosesc aparate auditive sau dopuri pentru ureche, precum și persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități de dezvoltare au mai multe șanse de a dezvolta exces de ceară de urechi.

De obicei, ceara de ureche își îndeplinește calea din ureche în mod natural prin mișcări de mestecare, dar trebuie să îndepărtați în siguranță ceara de ureche.

Iată primele 5 modalități de a vă curăța urechile în siguranță.

1. Apă salină

Apa de mare este utilizată în seringi pentru urechi, o metodă frecvent utilizată pentru curățarea urechilor la domiciliu. O soluție salină poate fi utilizată eficient fără o seringă. Ajută la înmuierea cerii acumulate, ușurând astfel scăderea.

2. Apă caldă fiartă

Pur și simplu puteți folosi apă caldă curată și purificată pentru a scurge urechile de ceară de urechi. Apa este foarte blândă pentru urechi și poate ajuta la dislocarea cerii.

3. Peroxidul de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este o altă metodă foarte frecventă pentru curățarea urechilor.

4. Oțet și alcool

O altă metodă eficientă de a curăța ceara din urechi este utilizarea unui amestec de oțet alb și alcool. În timp ce oțetul ajută la dizolvarea cerii de urechi și previne acumularea bacteriilor în interiorul urechilor, frecarea alcoolului usucă lichidul care ar putea rămâne în urechi.

5. Glicerină

Glicerina este, de asemenea, eficientă în eliminarea cerii de urechi. Acesta va ajuta la înmuierea cerii de urechi, astfel încât să fie ușor de scoasă din ureche.

Ulei de masline

Uleiul de măsline funcționează, de asemenea, ca un agent simplu și ușor de înmuiere pentru ceară. Acest ulei vă va ajuta sa scapati de ceară fara a va afecta urechile in mod negativ.

 

 

 

Leave a Reply