remedii arsuri solare

Arsuri solare? Iata cum sa le tratezi!

Pentru a ameliora arsurile solare, este esential sa ne hidratam pentru a preveni uscarea pielii si pentru a promova astfel vindecarea ei.

remedii arsuri solare

Arsurile solare in timpul verii sunt foarte frecvente. Oamenii aleg plaja sa se odihneasca, fara a lua in considerare ingrijirea si recomandarile necesare. Problema este ca atunci, apar simptomele enervante prin expunerea incorecta la razele UV. Cel mai important este sa inveti cum sa eviti arsurile solare, dar, pentru cei deja afectati, avem cateva remedii pentru a ameliora simptomele.

Arsuri solare? Iata cum sa le tratezi!

Exista multe remedii pentru arsuri solare al caror scop este sa calmeze, sa hidrateze si sa hraneasca pielea in mod natural. Aceste ingrediente pot fi gasite oriunde si fara risc de efecte secundare sau alergii.

1. Aloe vera

Aloe vera este foarte recomandata pentru tratamentul arsurilor solare, deoarece ofera o ameliorare relaxanta si ajuta la procesul de vindecare. O puteti aplica direct pe pielea afectata pentru a ameliora mancarimea si arderea. Continutul ridicat de colagen accelereaza regenerarea dermei.

2. Ulei de nuca de cocos

Uleiul de cocos contine acizi grasi care pot imbunatati sanatatea in multe feluri. In plus, este foarte bogat in fibre, vitamine si minerale. Vezi si alte remedii naturale pe ghidul365.ro.

3. Lapte proaspat

Tratamentul cu lapte rece. Acidul lactic din lapte are proprietati calmante pentru arsurile solare pe piele.

4. Ce ar trebui sa faceti?

Inmuiati o carpa sau tifon in lapte integral proaspat si aplicati cu atentie pe zona afectata. Opriti actiunea timp de 20 de minute si clatiti cu apa rece. Este important sa utilizati lapte integral pentru continutul de grasime.

5. Bicarbonat de sodiu

Adaugati cateva linguri de bicarbonat de sodiu in apa proaspata a baii. Este un remediu linistitor pentru arsurile solare. Faceti baie timp de 15 sau 20 de minute, nu mai mult, deoarece, riscati sa va uscati foarte mult pielea. Odata ce ati iesit din baie, evitati sa va uscati cu un prosop, lasati aerul sa usuce si nu curatati resturile de bicarbonat de sodiu.

6. Aplicati o compresa rece

Un alt remediu este sa inmuiati un prosop mic in apa rece si sa il aplicati direct pe zonele arse timp de cateva minute, inmuiati prosopul din nou la fiecare cateva secunde. Aplicati aceasta compresa de mai multe ori pe parcursul zilei, pentru a ameliora disconfortul.

remedii arsuri solare

Leave a Reply