apa

Câtă apă ar trebui să bem zilnic? Iată răspunsul specialiștilor!

Apa este esențială și vitală pentru viața umană și implicată în practic toate funcțiile corpului uman. Intrările de apă ar trebui să corespundă ieșirilor de apă. Apa curată trebuie să fie alegerea pentru hidratarea zilnică ca parte a unui stil de viață sănătos.

Alimentele și băuturile contribuie la aportul total de apă. Cu toate acestea, apa pe care o primim de la alimente nu este suficientă pentru a menține balanța de apă. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) afirmă că consumul de apă este predominant prin consumul de apă potabilă și băuturi (80%) plus apă conținută în alimente (20%) – EFSA, 2010.

În medie, un adult sănătos sedentar care trăiește într-un climat temperat trebuie să bea 1,5L pe zi. Recomandări, cum ar fi băuturile de 8 pahare de apă pe zi, au scopul de a oferi orientări ușoare pe care consumatorii să le urmeze pentru a ajunge la aportul zilnic recomandat de apă.

Sucurile sau băuturile îndulcite cu zahăr pot fi consumate ocazional, dar nu toată ziua pentru hidratare zilnică, deoarece acestea adaugă calorii, care pot afecta starea de sănătate când sunt consumate. Deoarece apa are zahăr zero și nu are calorii, apa ar trebui să fie alegerea pentru o hidratare mai sănătoasă.

apa

 

Leave a Reply