cum eliminam acarienii

Ce sunt acarienii? Cum ii eliminam? Cum ne afecteaza?

Va spunem tot ce trebuie sa stiti pentru a lupta impotriva acestor mici invadatori si pentru a preveni alergia, mancarimea sau disconfortul.

De multe ori am auzit prietenii sau familia ca se plang de mancarime atunci cand se trezesc. Cauza este, probabil, acarienii, niste microorganisme prezente in praf care genereaza alergii intr-o mare parte a populatiei. Din fericire, efectul lor poate fi minimizat: va spunem cum sa eliminati acarienii de pe diferite suprafete si sa va odihniti mai bine.

Ce sunt acarienii?

Inainte de a ne gandi la lupta impotriva lor, trebuie sa stim cu ce ne confruntam. Acarienii sunt o subclasa de arahnide foarte mici. Cei mai multi dintre acesti “gandaci” nu sunt vizibili ochiului uman si ajung la o lungime mai mica de un milimetru. Acestea sunt unul dintre cele mai vechi grupuri de animale terestre si sunt distribuite in intreaga lume, adaptate pentru a trai in toate mijloacele cunoscute ale planetei. Ei se gasesc in mod obisnuit in case, deoarece traiesc in praf. Ei sunt prezenti in toate tipurile de tesaturi, in special in saltele si perne, precum si in tapiterie si covoare. Pe comunicatepresa365.com gasesti si alte articole interesante despre sanatate, alergii, si multe altele.

cum eliminam acarienii

Cum sa eliminati acarienii

Impartasim cativa pasi foarte simpli pe care ii putem face pentru a elimina acarienii din ecosistemul de acasa.

Lumina solara

Lumina soarelui ajuta la uciderea acarienilor. Prin urmare, o modalitate buna de a elimina aceste microorganisme din casa dvs. este sa atarnati haine, lenjerie si alte obiecte care pot acumula praf in aer liber in lumina directa a soarelui. In plus, este esential sa deschideti perdelele si jaluzelele pentru a permite luminii naturale sa intre in interior.

Igiena lenjeriei

Cheia este sa spalam lenjeria la o temperatura care depaseste 60 de grade, deoarece aceasta este minimul pentru a ucide microbii. De asemenea, este important sa o schimbati des.

Intretinerea covoarelor

Covoarele sunt prieteni intimi ai acarienilor, in special covoarele. Recomandarea generala este de a le evita cu totul sau de a fi foarte atenti la curatenie. Asta implica aerisirea, aspirarea si scuturarea in mod constant daca nu vrem sa umplem casa cu microbi.

Aerisirea casei

O alta modalitate de a elimina acarienii este sa aerisiti fiecare camera a casei in fiecare zi, in special spatiile de dormit. Ideal, deschideti usile si ferestrele cel putin 30 de minute pe zi. Acelasi lucru trebuie facut cu lenjeriile, paturile si pernele atunci cand ne trezim.

Leave a Reply