cum sa calatoresti cu animalul de companie in avion

Vrei sa calatoresti cu animalul de companie in avion? Iata ce trebuie sa stii

Pentru multi, animalele de companie sunt parte din familie. Atat de mult, incat tot mai multi calatori sunt incurajati sa calatoreasca cu animalele lor de companie pe uscat, pe mare si in aer. Dar puteti zbura cu un caine? Dar cu o pisica?

Ce trebuie sa faceti pentru a calatori cu animalele de companie in avion? In acest articol, va prezentam cateva sfaturi pentru a calatori cu animale de companie pe planul.

1. Asigurati-va ca, compania aeriana va permite sa zburati cu animale de companie

Daca doriti sa calatoriti cu animalul dvs. in avion, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa alegeti o companie care sa va permita sa zburati cu caini si pisici (sau un alt animal). Fiecare companie aeriana este libera sa decida daca le accepta si isi stabileste propriile standarde in acest sens. Pentru a afla daca compania pe care doriti sa o utilizati va permite sa calatoriti cu animalele de companie in avion, vizitati site-ul web sau sunati la serviciul de relatii cu clientii. Si da, fiti pregatit sa faceti o plata suplimentara, deoarece, in aproape in toate cazurile, se plateste, de asemenea, un bilet de avion pentru el. Pe codulluiserban.ro gasesti mai multe articole care te-ar putea interesa.

2. Pregatiti calatoria in avans

Planificarea in avans este un factor cheie atunci cand calatoriti cu animalele de companie in avion. Cel putin, pregatiti calatoria cu o luna sau doua in avans, pentru a rezerva spatiul cainelui in avion si obtineti toata documentatia de care aveti nevoie pentru a zbura, mai ales daca calatoriti in afara Europei.

cum sa calatoresti cu animalul de companie in avion

3. Asigurati-va ca aveti documentatia in ordine

Fiecare tara poate solicita documentatia care pare adecvata atunci cand permite animalelor de companie sa intre pe teritoriul sau. Prin urmare, inainte de a zbura cu cainele sau cu pisica, trebuie sa va informati cu privire la cerintele administrative care trebuie indeplinite. La ambasada destinatiei dvs., va pot informa despre acest lucru, puteti verifica site-ul sau telefonic.

Ori de cate ori zburati cu cainele sau cu pisica dvs., veti avea nevoie de un pasaport pentru animale de companie. Acest pasaport este eliberat de medicul veterinar si, in general, este dat de obicei atunci cand cipul este pus pe animal (indiferent daca calatoriti iminent sau nu). Acest pasaport reflecta istoricul medical al animalului (vaccinuri, tratamente de deparazitare etc.) Este posibil ca tara de destinatie sa solicite alte documente decat pasaportul pentru animale de companie, prin urmare, este important sa stiti inainte de zbor. Daca calatoriti prin Europa cu cainele, aveti nevoie doar de pasaportul animalului de companie, dar daca calatoriti in strainatate, de exemplu in Statele Unite, aveti nevoie de un certificat de la medicul veterinar si de la Ministerul Agriculturii.

In cazul pisicilor, pentru a zbura in Europa, este obligatoriu sa aveti un pasaport pentru animale de companie si o vaccinare impotriva rabiei. Trebuie sa faceti vaccinul antirabic la timp, deoarece unele destinatii necesita o vaccinare a pisicii cu un avans de cateva luni. Unele tari cer, de asemenea, ca pisica sa fie corect demineralizata (chiar si cu tratamente specifice) sau chiar sa treaca printr-o carantina. Acelasi lucru se poate intampla si cu cainii.

4. Inainte de a zbura, nu-ti hraniti animalul (alimente si bauturi)

Inainte de a calatori cu animalul de companie cu avionul, nu este recomandabil ca acesta sa fie hranit. Multe companii aeriene recomanda animalului sa manance cu cel putin doua ore inainte de inceperea calatoriei, astfel incat sa nu simta nevoia sa-si faca necesitatile in timpul calatoriei. Amintiti-va ca in avion nu puteti duce cainele la pipi. O mica dieta nu ii va face rau.

5. Treceti controlul de securitate cu animalul in brate

Daca aveti de gand sa zburati cu animalul dvs. de companie in cabina, animalul va trebui, de asemenea, sa treaca controlul de securitate. Cu toate acestea, cainele sau pisica dvs. nu vor trece acest control in transportul lor. La controlul de securitate trebuie sa luati animalul din geanta, geanta va trece prin masina cu raze X si veti trece cu animalul in brate de punctul de securitate.

 

Leave a Reply